Van 8 september tot 30 december 2018 wordt in ’t Gasthuys-Stedelijk Museum Aalst de tentoonstelling ‘Eerlijkheid & Vrijheid. Pieter Daens (1842-1918) journalist, drukker-uitgever, schrijver, politicus’ georganiseerd.

Op een laagdrempelige wijze wordt er leven en werk van de jongere broer van priester Adolf Daens geschetst voor een ruim publiek.

Voor deze tentoonstelling wordt nog gezocht naar bijkomend materiaal. Pieter Daens schreef tijdens zijn loopbaan een aantal boeken en brochures die hij zelf ook drukte en uitgaf. Hij schreef ook een aantal werken die elders werden uitgegeven, en drukte ook verschillende werken van andere auteurs. Om het overzicht zo volledig mogelijk te maken vraagt ’t Gasthuys dat wie werken bezit of er kennis van heeft, dit te laten weten.

Pieter Daens was ook actief als amateurschilder. Het zou mooi zijn mochten een aantal van zijn schilderijen kunnen getoond worden.

Wie helpt? Graag een seintje aan ’t Gasthuys-Stedelijk Museum Aalst, Oude Vismarkt 13, 9300 Aalst, 053 72 36 02 of carolien.deneef@aalst.be; luc.geeroms@aalst.be