image

Bekijk hier meer info van onze kernleden:

Mark Van Mullem

Mark Van Mullem (°1972), Mechelen. Logistiek medewerker bij Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (VNZ). Actief in de Vlaamse beweging en socio-culturele leven (VVB, vtbKultuur, Cultuurraad Mechelen, Vlaanderen Feest!). Mechelse melomaan, pacifist, cultuurfan en wandelaar. Vlaams én sociaal en verdraagzaam.

mark.van.mullem@vlinks.be

Erik D'hamers

Schermafbeelding 2015-11-21 om 09.52.51

Erik D’hamers (°1972), Beveren. Was vormingsverantwoordelijke bij de Vlaamse Volksbeweging (VVB). Werkt als Technical Sales gereedschappen bij Eriks en was ook actief als agent bij 24+, dochteronderneming van KBC. Interesses: zeilen, zelfbestuur voor Europese regio’s, media, milieu, fotografie, fietsen en schaken.

erik.dhamers@vlinks.be

Tom Garcia

Schermafbeelding 2015-11-21 om 09.53.57

Tom Garcia (°1967), Antwerpen. Zelfstandige reclameman.

Een samenleving bestaat voor mij uit mensen, niet uit instellingen.

Interesses: migratie, integratie en gemeenschapsvorming

tom.garcia@vlinks.be

Johan Velghe

Schermafbeelding 2015-11-21 om 09.54.37

Johan Velghe (°1946), Kortrijk. Actief gepensioneerd beroepsjournalist.
Mede-voorzitter vzw Priester Daensfonds. Algemeen voorzitter Vl@s (Vlaamse actieve senioren vzw). Ondervoorzitter vzw Aan de IJzer. Actief in sociale en Vlaamse verenigingen.

johan.velghe@vlinks.be

Madina Hamidi

Madina Hamidi (°1989), Afghanistan. Psychotraumatoloog en student Master in de rechten. Oprichter van Centre of Transformation vzw. Missie: rechtvaardigheid en vrouwenemancipatie.

madina.hamidi@vlinks.be

Kevin De Laet

Kevin De Laet (°1981) –  woont in Antwerpen

Studeerde film en video aan Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Werkt bij De Lijn. Specialisatie: Catalonië – Kernlid Vlinks 

kevin.de.laet@vlinks.be

Zeger Collier

zeger

 

 

 

 

 

Zeger Collier (°1969), Oostkamp. Altijd al gewerkt in de financiële sector. Voorgeschiedenis in de Volksunie en Spirit. Recent ook even bij N-VA. In totaal 12 jaar raadslid geweest in Oostkamp.

Interesses : Vlaamse staatsvorming, Europa der regio’s, economie, migratie

zeger.collier@vlinks.be

Paul De Belder

Schermafbeelding 2015-11-21 om 09.58.08

Paul De Belder (°1955) Lier. Actief in de sector van de sportsponsoring. Sinds 2010 voorzitter IJzerbedevaartkomitee. In die hoedanigheid hamer ik er bij elke gelegenheid op dat “la Flandre sera sociale ou elle ne sera pas” (vrij naar Jules Destrée).

paul.de.belder@vlinks.be

Geert Verdoodt

Schermafbeelding 2015-11-21 om 10.00.23

Geert Verdoodt (°1965), Aalst. Gemeenteraadslid (sinds 1997) voor SD&P. Leraar lichamelijke opvoeding en reisleider. Sport is de rode draad in mijn leven. En reizen naar verre landen en vreemde culturen zijn mijn grote passie. Vlaams en sociaal, van huis uit in de voetsporen van de Daensisten.

geert.verdoodt@vlinks.be

Gert Verwilt

Schermafbeelding 2015-11-21 om 10.02.00

Gert Verwilt, (°1968) Lier. Taalcoach voor anderstalige werknemers, een job waarbij hij zijn hart voor mensen en passie voor taal kan combineren. Streefdoel: Vlaanderen als een warme, inclusieve en sociale samenleving.  De weg hier naartoe is niet via polarisatie, maar door een verbindende dialoog.

gert.verwilt@vlinks.be

Bram Mahieu

 

Bram

Bram Mahieu (°1982) woonachtig te Roeselare, is professioneel actief als Erp Consultant bij de firma Plenion/Future Vision. Hij heeft een passie voor IT, berg en natuur, sport, interieurvormgeving en architectuur. Bram probeert steeds zijn streven te realiseren vanuit de principes van de Verlichting. Waarbij steeds de democratische, zelfbeschikkende en souvereine basisprincipes worden gerespecteerd met uiterste zorg voor milieu en omgeving.

bram.mahieu@vlinks.be

Ludo Abicht

Ludo Abicht (°1936), Oostende.

Studeerde Klassieke Filologie  (Centrale Examencommissie), Germaanse Filologie (RUG) en Filosofie (Nijmegen, Tuebingen).
Dr. Germaanse Letteren met een proefschrift over de Praagse joods-Duitse auteur Paul Adler (U. Of Cincinnati, Ohio, VSA).
Doceerde literatuur en filosofie aan de universiteiten van New Brunswick (Canada), Antioch en Berkeley (USA).  Vanaf 1984 aan de UIA, het HIVT-RUCA en de Plantijn Hogeschool, Antwerpen.    Emeritus sinds oktober 2001.  Daarna gastprofessor aan de UA, de Ugent en P.A.R.T.S., Brussel.

Auteur van o.m. De joden van Antwerpen,  Mensen in Israël en Palestina,   Humor, Vrijheid en Wijsheid van de joden,  Filosofie is voor iedereen,  Goed leven is goed samenleven,   Brood, Rozen en Utopie,   De zure druiven van de oorlog,   De joden van België, De tocht door de woestijn. Het vredesproces in het Beloofde Land. De herinnering is een vorm van Hoop.  Intelligente emotie ,   Eén maat en één gewicht.  Een kritisch essay over Israël-Palestina.,     Ware Geuzen zijn Turks noch paaps.  De geschiedenis van de joden van de Lage Landen.    De Verlichting vandaag .  Het Lunapark en andere plekken.  Autobiografisch materiaal (najaar 2007).   Israël-Palestina: Tweespraak over oorzaken en oplossingen (met André Gantman). De haan van Aslkepios:  Pleidooi voor een positief atheïsme.  Gewoon volk eerst: waarom populistisch en gemeen geen scheldwoorden zijn.  Democratieën sterven liggend:  kritiek van de tactische rede.  Patriottisme kent geen grenzen. Israël-Palestina.  De kaarten op tafel.   De Bijbel: een vrij zinnige lezing.

ludo.abicht@vlinks.be

Nancy Matthys

Nancy Matthys (°1969), Leuven.

Beleidsmedewerkster duurzame ontwikkeling Vlaamse overheid – voor een sterk, sociaal, open, veerkrachtig en internationaal Vlaanderen dat welvaart en welzijn creëert op een slimme, innovatieve en duurzame manier en waarin iedereen meetelt – gepassioneerde frontvrouw van allround coverband Steam Factory, een antigif tegen hokjesdenken.

 

nancy.matthys@vlinks.be