Het Sienjaal was niet alleen de beroemde dichtbundel van Paul Van Ostaijen uit 1919, het was ook de verruimingsbeweging van Maurits Coppieters en Norbert De Batselier. Dit jaar is het 20 jaar geleden dat hun manifest voor politieke vernieuwing en de bundeling van de progressieve krachten werd voorgesteld en plechtig overhandigd aan Agalev, VU, ABVV, ACW en de SP. Met deze partijen en bewegingen wilden de auteurs van het ‘radicaal-democratisch project’ een links samenwerkingsverband tot stand brengen om front te vormen tegen de bedreiging van extreemrechts en tegen het ongebreidelde neoliberalisme.

Deze bedreigingen van 20 jaar geleden lijken actueler dan ooit. Tijd om de actualiteitswaarde van dit positief alternatief van het Sienjaal opnieuw tegen het licht te houden.

We laten enkele voortrekkers van toen aan het woord en we debatteren met de huidige huidige generatie over de actualiteitswaarde van het Sienjaal en progressieve frontvorming.

Afsluiten doen we netwerkend met een goed glas en vragen de progressievelingen elkaar ten dans.

Van 24 september om 19:00 tot 25 september om 2:00

 

 Cultuurcentrum Belgica Bis (Kerkstraat 115, 9200 Dendermonde)