Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt vaak herleid tot een best gezellige barbecue, een optreden en zo het moet ook al eens een toespraak. De belangstelling is eerder schraal en geen weergave van de bevolkingssamenstelling.

Mag het wat meer zijn? Hoe van 11 juli een dag van samenleven maken? Een dag van de democratie? Een dag vol innovatie? Een dag van gemeenschapsdienst? Een dag van kennismaking?

Hierover wordt een inspiratiemoment, zeg maar een brainstorm, georganiseerd.

Wanneer: woensdagvoormiddag 10 juli (10.30 – 12 u.)

Waar: VNZ-vergaderzaal (hoek Vlasmarkt-Lekkerbeetstraat), Kortrijk

Deelname: gratis, vooraf inschrijven aub via onderstaand formulier

Facultatief: middagmaal in nabijgelegen sociaal restaurant VORK (14 euro); aansluitend gegidst door Johan Velghe een stadswandeling:  ‘Merktekens van sociale en Vlaamse ontvoogding in Kortrijkse straten’ en daaropvolgend Guldensporenherdenking (17.30 u.) met gastsprekers Johan Velghe en de (nieuwe) minister-president van Vlaanderen.