Hitler betoogde dat als je een monsterachtige leugen voldoende herhaalt, mensen je op den duur zullen geloven. Laat ons daarom alvast 1 grote leugen de wereld uithelpen: Marokkanen en Turken met dubbele nationaliteit kunnen hun Marokkaanse en Turkse nationaliteit opzeggen. Niets onmogelijks aan. Ziehier de handleiding: (1) Duidelijk je wil tot afstand schriftelijk neerpennen als er geen standaardformulier bestaat (2) opsturen ter attentie van respectievelijk de Marokkaanse en Turkse dictators (zij heten resp. Mohammed VI en Tayyip Erdogan) (3) met het liefst in de omslag een kopie van je Marokkaans of Turks paspoort en (4) klaar is kees! Niet de collectieve onmogelijkheid, maar de individuele keuze tot opzegging is de enige waarheid. Het internationale recht beschermd tegen staatsloosheid, ze privilegieert geen dubbele nationaliteit.

Waarom wordt er dan op grote schaal in de EU door politici hierover gelogen? Omdat dan Mevrouw Zuhal Demir (N-VA), Meneer Achmed Aboutaleb (PVDA) en staatsconsoorten ook moeten kiezen tussen één van deze nationaliteiten. Is dat dan een probleem misschien? Zeker, want de grootste Marokkaanse en Turkse (extreem-rechtse)  staatsnationalisten hoeven echt niet gezocht te worden bij de gewone Marokkaan of Turk in Vlaanderen of Rotterdam, die slechts in kruimeltermen frauderen. O nee? Neen, omdat de Europese eerder neokoloniale overtuiging overheerst dat je eerst ter heil van de beschaving moet bewijzen een staatsnationalist te kunnen wezen (van eender welke staat), al stam je uit een onderdrukte etnische minderheid (!), voor je in aanmerking komt om geloofwaardig het Nederlandse of Belgische staatsgezag te mogen dragen. Lees: je weet dan als Aboutaleb zonder vragen te stellen exact op welk been te dansen en je handen vuil te maken als je daartoe van hogerhand  bevel krijgt. Turkse en Marokkaanse staatsnationalisten bevolken Europese parlementen, regeringen, administraties en noem maar op… Zolang hun beider regeringen goed overeenkomen, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar ze beseffen goed dat ze op een smalle koord dansen,  dat ze in Europa in een verkeerde, tegenstijdige film meespelen. Plan B naar het land van origine is voor hen geen plan maar op langere termijn een zekerheid. Veilig opgeslagen corruptiegelden en niet aangegeven  vermogen kunnen daar dankzij die dubbele nationaliteit in alle immuniteit vrij besteed worden.

Ondertussen genieten we van pure kolder. Totaal absurde situaties: van een grotesk liegende Belgisch-Turkse Staatssecretaris over fel opgeblazen Waalse discriminatieklachten om zodoende in naam van de NVA het gelijke kansencentrum in België te kunnen kelderen, tot een Ahmed Aboutaleb die plots vaandelzwaaiende Turkse nationalisten op bevel van bovenaf met honden en paarden mores moet leren in Rotterdam. Diplomaten aanhoudt en het Verdrag van Wenen naar de vuilbak verwijst…  Interstatelijk intercultureel extreemrechts beleid, met Mohammed VI en Erdogan als EU gesubsidieerde poortwachters en via hun vazallen mede-regisseurs van de EU, maakt Europa kapot. Enkel dit concept, en niet de armoede, het klimaat of een Brexit, zal de EU in vuur en vlam zetten. Want in al zijn emotionaliteit, is Erdogan eigenlijk nog een koorknaap. Wacht tot de troon in Rabat, gestoeld op islamistische waanideeën,  begint te wankelen…

Conclusie: Politici, en zeker regeringsleden en burgemeesters, met dubbele nationaliteiten moeten kiezen voor één enkele nationaliteit. Boris Johnson heeft alvast het goede voorbeeld gesteld. Van Demir zullen we weldra weten of het een gemeende of een getelefoneerde vraag is geweest aan het Turkse consulaat…

Mohamed TALHAOUI / Voorzitter www.icpsnet.com